maanantai 27. elokuuta 2012

Pepperonileipäkäärö

Mietin nyt kuitenkin että tuleeko liian sekava, jos laitan tänne mukaan leipomisohjeita, käsitöistä ja puutarhasta. Onko sitten liikaa kaikkea? No, ehkä tämä on sitä sadepäivien pikkuhyvää ja aina kaikki täällä tuleekin vähän yli laidan. :) Tällä kertaa tämä pepperonileipä ei oikein onnistunut. Makuhan se tieten tärkein on, olen siis tehnyt tätä aiemminkin. Sopii hyvin ilta- tai välipalaksi. Eikä varmasti ole mikään karppaajan tai laihduttajan vaihtoehto. Rasvaa löytyy ja vehnästä niitä hiilihydraatteja. Löysin tämän ohjeen Myrkynkeittäjän herkut -blogista.

Pepperonileipä                     175'C                  20-30 min

Pohjaksi Vehnäleipä -taikina
3 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja

Täyte
n. 100 g voita (käytin tähän kirnuvoita, tavallinen paistovoikin siis käy)
n. 100 g pepperonia
175 g juustoraastetta (käytin tähän suoraan pussista valmista mozzarellajuustoraastetta, ja meni kaikki)

1. Sekoita vesi, suola, hiiva ja öljy.
2. Lisää vehnäjauhot vähitellen. Vaivaa taikina hyvin, kunnes irtoaa kulhon reunoista ja kiinteää ja tasaista.
3. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa n. 20 minuttia.
4. Leivo 1cm paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
5. Sivele sulatettu voi pintaan, lado pepperoniviipalet ja lopuksi juustoraaste levyn päälle. Kääri leipä kiinni pituussuunnassa. Nipistä saumakohdat kiinni. Voitele halutessasi kananmunalla.
6. Paista 175 asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes on kypsä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥